Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Laatste berichten


Mogelijk ruim 40 mensen boventallig bij Scapino Assen

Mogelijk ruim 40 mensen boventallig bij Scapino Assen. Vakbond FNV Bondgenoten vreest voor het verlies van veertig banen bij schoenenketen Scapino in Assen.
Op basis van een vertrouwelijk sociaal plan dreigen volgens de bond veertig werknemers boventallig te worden verklaard. Ze zouden moeten verhuizen naar Den Bosch, maar kunnen aan de voorwaarden van de reistijd nooit voldoen. Volgens de bond wordt zo op een handige manier duur personeel aan de kant gezet. De ondernemingsraad heeft volgens de bond een spreekverbod op straffe van ontslag. Scapino heeft nog niet gereageerd.
Bron: website RTV Drenthe

Boston Consulting Group - 250 tot 310 FTE boventallig bij publieke omroep

De bezuinigingen op de landelijke publieke omroep kost 570 tot 655 FTE's (voltijdbanen). Dat staat in het eindrapport van de Boston Consulting Group die onderzocht heeft hoe er op de omroepbegroting kan worden bespaard.
Hoeveel FTE's worden geschrapt is onder meer afhankelijk van de precieze uitwerking van fusies tussen omroepverenigingen. De onderzoekers gaan ervan uit dat een groot deel van de banen kan vervallen via natuurlijk verloop en het beëindigen van tijdelijke contracten.
Uit het rapport blijkt dat zo'n 310 tot 250 FTE's als 'boventallig' kan worden gezien.


Bron: radiofreak.nl

Minder boventallig personeel in open teelten dan verwacht

Het aantal vacatures en werkzoekenden dat bij het Werkgelegenheidscentrum Open Teelten (WGOT) wordt aangemeld, is lager dan vooraf was ingeschat. Dat zegt Bram Verhaegh van het WGOT. In totaal heeft het centrum 70 vacatures uit de open teelten ontvangen. Het WGOT heeft sinds haar opstart een jaar geleden 12 mensen aan een nieuwe baan geholpen.

Volgens Verhaegh is het aantal werkzoekenden lager dan vooraf was ingeschat. "De open teelten lijken minder crisisgevoelig te zijn dan de glastuinbouw. Maar ook wanneer bedrijven in de open teelten het moeilijk hebben, houden ze veelal toch vast aan hun vaste krachten." Het WGOT is van start gegaan in juli 2010 en loopt in principe door tot juli 2012. Doel is om werknemers te behouden voor de open teelten.


Bron: AgriHolland.nl

175 medewerkers boventallig bij MSD Organon in Oss

Deze week hebben 175 medewerkers van de farmaceutische productie van MSD / Organon in Oss een brief gekregen met de mededeling dat ze boventallig zijn. Tussen juni en november van dit jaar komen de functies te vervallen. Het gaat om medewerkers op farmaceutische productie (pillen, ampullen, nuvaring en anticonceptitestaafje Implanon). Het aantal mensen dat boventallig is is lager dan aanvankelijk gepland omdat er enerzijds al een paar honderd weg zijn (een deel door niet verlenging contracten) en anderzijds omdat er werk bijgekomen is. De afslanking van de productie MSD Organon is daarmee al in volle gang.Vóór eind volgend jaar vervallen ook nog 200 banen in de grondstoffenproductie.

Bron: medicalfacts.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag