Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899
Juristen Arbeidsrecht Nederland Juristen Arbeidsrecht Nederland 0882050899 Vredehofstraat 13 3761HA Soest
Klantbeoordelingen: Beoordeling ster 1 Beoordeling ster 2 Beoordeling ster 3 Beoordeling ster 4 Beoordeling halve ster (9.4 / 10)
715 beoordelingen

Laatste berichten


Sociaal Plan British American Tobacco Niemeyer 2020 – 2024

Dit Sociaal Plan is bedoeld om de negatieve gevolgen van de herstructurering voor de British American Tobacco werknemers zo goed mogelijk op te vangen. Dit Sociaal Plan is van toepassing op werknemers met een contract voor onbepaalde tijd die worden ontslagen. Het Sociaal Plan treedt in werking op 1 maart 2020 en eindigt op 29 februari 2024.

Mogelijk ruim 40 mensen boventallig bij Scapino Assen

Mogelijk ruim 40 mensen boventallig bij Scapino Assen. Vakbond FNV Bondgenoten vreest voor het verlies van veertig banen bij schoenenketen Scapino in Assen.
Op basis van een vertrouwelijk sociaal plan dreigen volgens de bond veertig werknemers boventallig te worden verklaard. Ze zouden moeten verhuizen naar Den Bosch, maar kunnen aan de voorwaarden van de reistijd nooit voldoen. Volgens de bond wordt zo op een handige manier duur personeel aan de kant gezet. De ondernemingsraad heeft volgens de bond een spreekverbod op straffe van ontslag. Scapino heeft nog niet gereageerd.
Bron: website RTV Drenthe

Boston Consulting Group - 250 tot 310 FTE boventallig bij publieke omroep

De bezuinigingen op de landelijke publieke omroep kost 570 tot 655 FTE's (voltijdbanen). Dat staat in het eindrapport van de Boston Consulting Group die onderzocht heeft hoe er op de omroepbegroting kan worden bespaard.
Hoeveel FTE's worden geschrapt is onder meer afhankelijk van de precieze uitwerking van fusies tussen omroepverenigingen. De onderzoekers gaan ervan uit dat een groot deel van de banen kan vervallen via natuurlijk verloop en het beëindigen van tijdelijke contracten.
Uit het rapport blijkt dat zo'n 310 tot 250 FTE's als 'boventallig' kan worden gezien.


Bron: radiofreak.nl

Minder boventallig personeel in open teelten dan verwacht

Het aantal vacatures en werkzoekenden dat bij het Werkgelegenheidscentrum Open Teelten (WGOT) wordt aangemeld, is lager dan vooraf was ingeschat. Dat zegt Bram Verhaegh van het WGOT. In totaal heeft het centrum 70 vacatures uit de open teelten ontvangen. Het WGOT heeft sinds haar opstart een jaar geleden 12 mensen aan een nieuwe baan geholpen.

Volgens Verhaegh is het aantal werkzoekenden lager dan vooraf was ingeschat. "De open teelten lijken minder crisisgevoelig te zijn dan de glastuinbouw. Maar ook wanneer bedrijven in de open teelten het moeilijk hebben, houden ze veelal toch vast aan hun vaste krachten." Het WGOT is van start gegaan in juli 2010 en loopt in principe door tot juli 2012. Doel is om werknemers te behouden voor de open teelten.


Bron: AgriHolland.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws