Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Ziek en sociaal plan

In de meeste sociaal plannen geldt dat de boventallige werknemer na 2 jaar ziekte geen recht heeft op een ontslagvergoeding. Dit staat meestal apart vermeld in een artikel. Dit betekent niet dat de zieke boventallige werknemer  nooit een ontslagvergoeding zal ontvangen, maar men is afhankelijk van de medewerking van de werkgever. Als het er naar uitziet dat inderdaad geen ontslagvergoeding wordt betaald, dan adviseren wij om een beroep te doen op de ‘hardheidsclausule’. Eventueel kan de boventallige werknemer daarna nog proberen om via de kantonrechter een vergoeding af te dwingen. Dit is echter een procedure waarbij succes allerminst verzekerd is.


Boventallig en korter dan 1 jaar ziek

Als de werknemer korter dan een jaar ziek is op het moment van boventalligheid heeft men meestal wel recht op een vertrekregeling. Advies is om na te gaan of er misschien een periode van 4 weken hersteld is geweest, maar ten onrechte voor een klein percentage ziek gemeld is gebleven.  Na 4 weken hersteld te zijn geweest begint de periode van ziekte namelijk opnieuw te lopen.

Stel uw vraag aan onze jurist

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

Maak een afspraak

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws