Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899
Juristen Arbeidsrecht Nederland Juristen Arbeidsrecht Nederland 0882050899 Vredehofstraat 13 3761HA Soest
Klantbeoordelingen: Beoordeling ster 1 Beoordeling ster 2 Beoordeling ster 3 Beoordeling ster 4 Beoordeling halve ster (9.4 / 10)
789 beoordelingen

Vrijwillig vertrek voorkomt boventalligheid

Voordat werknemers boventallig worden verklaard, vragen werkgevers soms of er werknemers zijn die vrijwillig willen vertrekken. De vertrekkende werknemer ontvangt hiervoor vaak een financiële vergoeding (vrijwillige vertrekregeling of vertrekstimuleringsregeling). Minder vaak komt het voor dat de werkgever een outplacementbureau inhuurt om de vrijwillige vertrekkers te helpen bij het vinden van een andere baan. Het vrijwillig vertrek van een of meer werknemers betekent dat even zovele boventallige werknemers mogen blijven. Welke werknemers vervolgens mogen blijven, wordt nog steeds gebaseerd op het afspiegelingsbeginsel. Dus: als een collega in dezelfde functie vrijwillig vertrekt, hoeft er één werknemer minder te worden ontslagen.

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws