Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899
Juristen Arbeidsrecht Nederland Juristen Arbeidsrecht Nederland 0882050899 Vredehofstraat 13 3761HA Soest
Klantbeoordelingen: Beoordeling ster 1 Beoordeling ster 2 Beoordeling ster 3 Beoordeling ster 4 Beoordeling halve ster (9.4 / 10)
794 beoordelingen

Collectief ontslag

Bij ontslag van minimaal 20 werknemers binnen één werkgebied van het UWV is sprake van collectief ontslag. Nederland is voor dit doel verdeeld in 7 werkgebieden: Amersfoort, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Hengelo en Rotterdam.
Bij collectief ontslag is de werkgever verplicht de vakbonden in te lichten én te raadplegen. Ook moet de werkgever het UWV inlichten. Als dat niet is gebeurd, wordt het ontslag door UWV niet geaccepteerd en moet de werkgever het salaris blijven doorbetalen.

 

Boventalligheid beperken en "compenseren"

Bij het raadplegen van de vakbonden moet de werkgever in elk geval overleggen in hoeverre ontslag kan worden voorkomen of beperkt. Tevens moet worden bekeken hoe de gevolgen van het ontslag kunnen worden "verzacht". Meestal wordt een sociaal plan opgesteld.

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws