Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

120 politiemensen vorig jaar ontslagen door overtreden wet of politieregels

Vorig jaar zijn er 120 politiemensen ontslagen omdat ze de wet of politieregels hebben overtreden. 55 politiemensen namen zelf ontslag omdat er een onderzoek tegen ze was ingesteld, 89 anderen kregen voorwaardelijk ontslag. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Nederlands Politie Instituut (NPI).

Het gaat niet alleen om onderzoeken naar gedrag in werktijd, maar om gedrag in privé-tijd. De delicten lopen uiteen van geweld, zedendelicten en vermogensdelicten. Vooral onderzoeken naar geweldstoepassingen komen vaak voor. In 2007 werden er in totaal 1498 onderzoeken geregistreerd. In 781 gevallen werd de verdenking weerlegd of niet aangetoond. Bij de overige gingen de meeste over plichtsverzuim.

Het NPI heeft de cijfers gekregen uit de registratie van de interne onderzoeken door de 26 korpsen van de politie. Het is voor het vierde achtereenvolgende jaar dat het NPI met de cijfers komt.

Bron: brabantsdagblad.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

Maak een afspraak

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws