Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

In sociaal plan TNT geldt oude kantonrechtersformule voor boventallige medewerkers

TNT en de vakbonden zijn het eens over een nieuwe cao en een sociaal plan. In het akkoord is opgenomen dat TNT een grote reorganisatie gaat doorvoeren. Volgens de bonden wil het bedrijf 11.000 arbeidsplaatsen schrappen. Het aantal gedwongen ontslagen is afhankelijk van het aantal werknemers dat al vóór de reorganisatie vrijwillig besluit te vertrekken en de termijn waarop TNT de reorganisatie gaat uitvoeren. CNV gaat er van uit dat er duizenden ontslagen gaan vallen.

TNT laat zich echter voorstaan op zijn goede sociale beleid. De woordvoerder van het bedrijf wijst erop dat het afgelopen jaar via arbeidsbemiddeling voor 4.300 boventallige werknemers ander werk is gevonden. „We hebben mensen aan banen geholpen bij de politie, bij NS en beveiligingsbedrijven. Voor werknemers die TNT nog moeten verlaten blijven we bemiddelen.” TNT zelf wil niet zeggen hoeveel ontslagen er zullen vallen.

Volgens het akkoord met de bonden krijgen werknemers die straks boventallig worden een vertrekpremie op basis van de oude (en financieel aantrekkelijker) kantonrechtersformule. Voor werknemers van 58 jaar en ouder is afgesproken dat zij, zelfs als ze boventallig worden verklaard, tot hun pensioen (bij TNT ligt dat vast op 62,5 jaar) in dienst kunnen blijven.


Bron: nrc.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

Maak een afspraak

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws