Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

460 medewerkers boventallig bij Orbis

Opgeteld 460 medewerkers van Orbis krijgen te horen dat ze boventallig zijn. Dat zijn er 240 minder dan de 700 waarmee het Sittardse zorgconcern in maart nog rekening hield. Dat blijkt uit een interne mededeling. Acht maanden na de eerste aankondiging maakte Orbis gisteren een start met de personele reorganisatie, die het noodlijdende zorgconcern op termijn weer gezond moet maken. Honderden medewerkers in het ziekenhuis, de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg kregen per telefoon te horen dat voor hen geen plek meer is.

De overigen krijgen de komende dagen bericht. Zij kunnen zich als sollicitant melden voor 230 nieuwe functies binnen het concern, of kiezen voor een met de bonden afgesproken vertrekregeling. Orbis gaat ervan uit dat de nieuwe functies niet allemaal opgevuld kunnen worden door boventalligen. De 'match' zal zeker geen 100 procent zijn, verwacht woordvoerder Paul 't Lam.

"Een schoonmaker is nu eenmaal geen OK-assistent." Het concern rekent erop dat uiteindelijk circa 200 medewerkers via het mobiliteitscentrum elders aan werk geholpen moeten worden. De emoties liepen gisteren bij sommige werknemers binnen het Orbisconcern hoog op.

Onder andere de verplichting om opvolgers die wel mogen blijven het werk over te dragen, stuit velen tegen de borst. Boventallige Orbis-werknemers die het voor 1 april niet lukt een nieuwe baan te vinden, zullen tot die datum op de loonlijst blijven staan. Tot ergernis van de vakbonden is het geld voor de vertrekregelingen nog steeds niet geregeld.


Bron: deondernemer.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

Maak een afspraak

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws