Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Rabobank Noord-Groningen in de fout met boventallig personeel

FNV Bondgenoten beschuldigt Rabobank Noord-Groningen in Delfzijl ervan dat zij boventallig personeel uitknijpt. Sinds gisteren zijn 21 werknemers boventallig verklaard. Volgens de vakbond deugt de vertrekregeling niet.

Bestuurslid Annelies Ossel van FNV wijst er op dat deze werknemers het komende half jaar worden vrijgesteld van hun werk. "De Rabobank gaat in die periode op zoek naar ander werk voor hen. Maar die periode bekostigen de werknemers zelf met hun vakantiedagen. Ze zijn dus dubbel de klos."

Ook vindt Ossel het erg vreemd dat de Rabobank niet de oude kantonrechterformule hanteert. "Hierbij krijgt de werknemer een maandsalaris voor elk dienstjaar tot veertig jaar. Andere banken hanteren deze regeling wél."

Bankdirecteur Frans Musters is verbijsterd over de kritiek. "FNV trekt de dingen uit haar verband. Wij vinden het belangrijker dat een werknemer in de kracht van zijn leven weer aan het werk kan dan over zakken met geld te beginnen. We voeren een reorganisatie door, omdat klanten steeds meer zelf dingen regelen."


Bron: dvhn.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

Maak een afspraak

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws