Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Negen mensen boventallig bij fusiewaterschap in Zeeland

Bij de waterschappen Zeeuwse Eilanden en ZeeuwsVlaanderen zijn negen medewerkers boventallig verklaard. Zij verliezen per 1 januari hun baan vanwege de fusie van de waterschappen. Vijf boventalligen werken bij Zeeuwse Eilanden, vier in ZeeuwsVlaanderen. Door de fusie tussen de Zeeuwse waterschappen daalt het aantal voltijdse arbeidsplaatsen van 540 tot 470. Er gaan dus zeventig arbeidsplaatsen verloren.

Vooruitlopend op de fusie zijn vacatures niet ingevuld en treedt een aantal mensen vervroegd uit. Het aantal boventalligen kan daardoor 'beperkt' blijven tot negen. Zij worden officieel niet ontslagen. In het sociaal statuut voor de fusie is vastgelegd dat gedurende drie jaar alles in het werk wordt gesteld hen elders aan de slag te krijgen. Voor die periode is ook hun loon gegarandeerd. De ambtelijke fusie gaat op 1 januari 2010 in. De bestuurlijke fusie tot het éne Zeeuwse waterschap Scheldestromen vindt op 1 januari 2011 plaats.


Bron: deondernemer.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

Maak een afspraak

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws