Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899
Juristen Arbeidsrecht Nederland Juristen Arbeidsrecht Nederland 0882050899 Vredehofstraat 13 3761HA Soest
Klantbeoordelingen: Beoordeling ster 1 Beoordeling ster 2 Beoordeling ster 3 Beoordeling ster 4 Beoordeling halve ster (9.4 / 10)
794 beoordelingen

116 medewerkers Philips Drachten boventallig

De ondernemingsraad van Philips in Drachten heeft onder een aantal voorwaarden ingestemd met het ontslag voor 116 medewerkers. De medewerkers die boventallig worden betreft vooral lagere functies. Volgens het sociaal plan krijgen medewerkers die boventallig worden twee jaar de mogelijkheid om zich te scholen teneinde elders nieuw werk te vinden.

De ontslagen werknemers kunnen vrijwillig vertrekken, met een premie, of zich in twee jaar omscholen in een vakgebied van hun keuze. Dat gaat via uitzendorganisatie Adecco. De opleidingskosten neemt Philips voor haar rekening. Dit past in ons beleid om mensen van werk naar werk te begeleiden, aldus woordvoerder Eric Drent.  De inkrimping treft 96 medewerkers in de directe productie. Dertig ontslagen vloeien voort uit de kredietcrisis, 66 banen worden geschrapt als gevolg van verbetering van productieprocessen.


Bron: leeuwardercourant.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws