Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Pioneer Belgie ontslaat 38 werknemers

Bij elektronicaproducent Pioneer in Melsele verliezen 38 werknemers hun baan. Ze moeten in principe nog voor het einde van het jaar het bedrijf verlaten. Een bevreemdende situatie in de Europese hoofdzetel van Pioneer in Melsele, bij Beveren.

De 210 personeelsleden van de vestiging kregen gisteren te horen dat 38 van hen op de straat belanden, maar wie dat worden, zal pas de komende dagen of weken duidelijk worden. Er wwordt gehoopt dat gedwongen ontslagen worden vermeden, door de werknemers een aantrekkelijk sociaal plan aan te bieden, eventueel met een gouden handdruk. Er zijn geen vakbondsacties of werkonderbrekingen gepland.

Volgens commercieel directeur Somers is het de bedoeling dat het sociaal plan tegen eind dit jaar is afgehandeld. Tegen Kerstmis moeten de 38 ontslagen werknemers het bedrijf hebben verlaten. Bedrijf en vakbonden vergaderen donderdag opnieuw.

Bron: nieuwsblad.be

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

Maak een afspraak

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws