Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Tientallen banen op de tocht bij Nacap Telecom

CNV BedrijvenBond en FNV Bondgenoten maken zich ernstig zorgen over 240 banen bij Nacap Telecom in Nieuwegein. In januari 2007 nam Nacap Telecom de afdeling Access Service over van KNP.

Nacap Telecom kreeg daarbij de garantie dat KPN de komende vijf jaar genoeg werk zou blijven leveren voor de 240 werknemers die bij de deal werden overgenomen. Henry Stroek, onderhandelaar van de CNV BedrijvenBond: Er is rekening gehouden met een natuurlijk verloop, maar we zien nu al een sterke afname van het aantal banen, 65 functies vervallen op korte termijn, ontslagen zijn daardoor onvermijdelijk. Als KPN haar afspraken niet verder na komt, lopen zelfs alle banen gevaar. Ik vraag mij ernstig af hoe hard die afspraken destijds zijn gemaakt, dit is onaanvaardbaar.

FNV Bondgenoten en de CNV BedrijvenBond willen een absolute garantie van Nacap dat zij geen mensen ontslaat die destijds van KPN zijn overgenomen. We richten ons nu eerst op de 65 mensen die op korte termijn al hun baan kunnen verliezen. Het is asociaal dat mensen die al tientallen jaren voor KPN hebben gewerkt, vlak voor hun pensioen er uit worden gewerkt. Mensen voelen zich echt aan de kant gezet. Wij willen zo snel mogelijk met de partijen om tafel. We praten hier over mensen, en het is hoog tijd dat deze bedrijven hun menselijke kant laten zien.


Bron: Persbericht CNV

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

Maak een afspraak

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws