Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Vitras ontslaat 275 thuishulpen

Thuiszorgorganisatie Vitras/CMD heeft dinsdag 275 thuishulpen verteld dat zij hun baan per 1 januari 2009 kwijt zijn. De gemeenten Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik willen niet verder met Vitras. Ruim 250 vrouwen horen dat zijn hun baan als huishoudelijke hulp verliezen. Andere werkgevers bieden een lager loon. 

Zij vinden de organisatie te duur en denken elders goedkoper terecht te kunnen. Wijk bij Duurstede, Bunnik en Zeist gaan wel door met Vitras en betalen vanaf 2009 ruim 24 euro per uur thuishulp. De afhakers moeten voor ruim 2000 mensen andere thuishulp regelen voor het einde van dit jaar. De gemeenten proberen het ontslagen personeel onder te brengen bij andere thuishulporganisaties, maar het is niet bekend of alle vrouwen dat willen. Bestuurder Sengul Sözen van Abvakabo FNV waarschuwde dat de vrouwen in een lagere loonschaal komen. Het maximum bruto uurloon kan dalen van 11,78 euro naar 9,48 euro.

,,Wij dachten als gemeenten doordrongen worden van de gevolgen van hun beleid, dat ze hun beleid dan aan zouden passen. Dat is helaas niet het geval,’’ aldus Sözen. Zij riep de vrouwen op om vanavond naar de raadsvergadering in Nieuwegein te komen om de gemeenteraad op andere gedachten te brengen. ,,Want uiteindelijk zijn jullie en de cliënten de dupe.’’ De thuishulpen, nagenoeg allemaal vrouwen met contracten voor 12 to 28 uur, krijgen geen ontslagvergoeding. Vitras heeft geen geld.

Bron: ad.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

Maak een afspraak

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws