Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Carint gaat 100 banen schrappen – 175 medewerkers boventallig

Zorgorganisatie Carint Reggeland Groep met circa 6000 medewerkers gaat het komend jaar honderd arbeidsplaatsen schrappen. De ingreep treft zo'n 175 medewerkers in ondersteunende functies. Carint laat het zorgpersoneel ongemoeid.

Carint zal boventallige medewerkers ruim een half jaar via een intern en extern bureau intensief begeleiden in de zoektocht naar ander werk buiten de organisatie en hoopt daarmee gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te beperken. Medewerkers die moeten vertrekken krijgen een ontslagvergoeding. Mensen die Carint vrijwillig verlaten kunnen daar in bepaalde gevallen ook een beroep op doen.

Carint is akkoord met de vakbonden over een sociaal plan, dat er volgens voorzitter M. Nijhuis van de ondernemingsraad 'netjes' uitziet. Carint ziet zich genoodzaakt tot de bezuinigingsoperatie, die de naam Euros heeft gekregen, doordat vergoedingen onder druk staan. De laatste vijf jaar heeft Carint te maken gehad met overheidskortingen van dertig tot veertig procent. De medewerkers krijgen in een persoonlijk gesprek te horen of zij boventallig zijn

Bron: tctubantia.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

Maak een afspraak

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws