Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

CNV woest over dreigend ontslag voor technici

Het is onacceptabel dat bij NXP Wireless 85 banen op de tocht staan. Dat zegt de CNV Bedrijvenbond, die erop wijst dat de medewerkers in juli nog te horen kregen dat een positie als marktleider in de branche haalbaar is.

NXP Wireless, met 350 werknemers gevestigd in Eindhoven en Nijmegen, werd in augustus zelfstandig. Daarvoor was het onderdeel van NXP Semiconductors. Bij de producent van halfgeleiders werken vooral hoogopgeleide technici. Wereldwijd verdwijnen vijfhonderd banen. Sommige werknemers werden volgens onderhandelaar Arthur Bot in juli nog overgehaald om hun functie bij NXP Semiconductors op te zeggen om bij NXP Wireless aan het werk te gaan.

Het management voert volgens Bot de financiële crisis en het vertrek van een grote klant als reden aan voor de plotselinge ontslaggolf. Het moederbedrijf NXP werd een halve eeuw geleden opgericht door Philips. Het heeft wereldwijd 31 duizend werknemers.

Bron: nieuws.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

Maak een afspraak

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws