Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

FNV boos op MPS over ontslagen

Bij MPS Systems BV en MPS Productions BV in Lichtenvoorde gaan dertig arbeidsplaatsen verloren. De directie wil vijftien vaste krachten ontslaan, en daarnaast vijftien tijdelijke arbeidsplaatsen.

De FNV is boos over de manier waarop de werknemers op straat worden gezet. MPS, gevestigd op industrieterrein De Kamp Noord, is internationaal marktleider op het gebied van slachtsystemen en logistieke systemen voor de vleesverwerkende industrie. MPS is in deze sector toonaangevend in systemen voor het zuiveren van afvalwater. Het verlies aan arbeidsplaatsen is veroorzaakt door een terugval in het aantal orders. De medewerkers is op 4 december ontslag aangezegd. De manier waarop zint de FNV absoluut niet.

Wat daar is aangeboden mag de naam sociaal plan niet hebben, zegt Wilfred Beens van FNV Metaal. In een sociaal plan moeten minstens afspraken gemaakt worden over een beëindigingsvergoeding conform de kantonrechtersformule (meer geld naar rato men langer in dienst is, red.) en outplacement, een bureau om mensen te helpen elders werk te vinden. Nu wordt slechts de wettelijke opzegtermijn in acht genomen, verder niets. Dinsdag houden we een ledenvergadering, en als blijkt dat MPS niets biedt zullen we een een procedure wegens kennelijk onredelijk ontslag gaan voeren.

Dat het slecht gaat met een bedrijf wil volgens Beens nog niet zeggen dat je geen geld hebt. Het hoeft geen gouden handdruk te zijn, maar een fatsoenlijk outplacementtraject is wel het minste.


Bron: gelderlander.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

Maak een afspraak

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws