Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

80 tot 90 mensen boventallig bij de Noordelijke Dagblad Combinatie

Bij de Noordelijke Dagblad Combinatie, uitgever van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, verdwijnen 120 tot 130 banen. In totaal zullen er 80 tot 90 mensen boventallig worden bij de Noordelijke Dagblad Combinatie. De overige banen verdwijnen door natuurlijk verloop of doordat tijdelijke contracten niet worden verlengd. Dit heeft directeur Gijs Lensink van het concern dinsdagmiddag laten weten.

De directie kon nog niet zeggen welke banen precies worden geschrapt en waar zij worden geschrapt. Ook is nog niet duidelijk of en om hoeveel journalistieke functies het gaat. Over vier maanden komt de directie met een uitgewerkt plan. De inkrimping is volgens de directie nodig om te voorkomen dat de uitgever in de rode cijfers belandt.

Het bedrijf is in zwaar weer terechtgekomen door een daling van de advertentie-inkomsten door de economische malaise. Door de banenreductie komt het totaal aantal banen bij het concern onder de zevenhonderd. We hopen dat we nu afdoende maatregelen hebben genomen om de problemen het hoofd te bieden, aldus Lensink.


Bron: z24.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

Maak een afspraak

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws