Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Akkoord over ontslagen bij IJsselmeerziekenhuizen

De vakbonden en de MC Groep hebben een akkoord bereikt over het sociaal plan voor de IJsselmeerziekenhuizen. Belangrijkste afspraak is dat alles uit de kast zal worden gehaald om gedwongen ontslagen te voorkomen. Loek Winter van de MC Groep wilde snel collectief ontslag aanvragen.

De vakbonden voelden daar weinig voor. Er is afgesproken te proberen via andere weg boventallig op te lossen en een principiële strijd over de formuleringen achterwege te laten. Dit houdt dus ook in dat de vakbonden gezamenlijk ontslag in een later stadium niet meer uitsluiten. MC Groep, de nieuwe eigenaar van de ziekenhuizen,wil in ieder geval zeventig van de 170 ftes in de divisie bedrijfsvoering kwijt. Dat betreft werknemers die zich bezighouden met ICT, facilitaire zaken, financiën en personeel. Afgesproken is dat de hele groep eerst een vrijwillige vertrekregeling krijgt aangeboden.


Bron: destentor.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

Maak een afspraak

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws