Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899
Juristen Arbeidsrecht Nederland Juristen Arbeidsrecht Nederland 0882050899 Vredehofstraat 13 3761HA Soest
Klantbeoordelingen: Beoordeling ster 1 Beoordeling ster 2 Beoordeling ster 3 Beoordeling ster 4 Beoordeling halve ster (9.4 / 10)
794 beoordelingen

Bij DAF Nederland worden 400 vaste medewerkers boventallig

DAF in Eindhoven gaat ontslag aanvragen voor 400 vaste medewerkers. Dat melden betrouwbare bronnen rond het bedrijf. Bij de ondernemingsraad ligt al een adviesaanvraag voor het schrappen van 170 indirecte vaste functies en de genoemde 400 komen daar dus nog bovenop. De ontslagen in Eindhoven kunnen pas aan het einde van de periode van werktijdverkorting, eind juni, worden doorgevoerd. Het bedrijf wil niet reageren op dit nieuws.

Volgens het Belgische persbureau Belga verdwijnen er in Westerlo ook nog 873 banen, ongeveer de helft van het gehele personeelsbestand. DAF bevestigt het bestaan van plannen voor banenreductie in België maar wil geen aantallen noemen. Door de kredietcrisis en de economische recessie is de vraag naar DAF-trucks in elkaar gezakt. Halverwege vorig jaar rolden er nog 245 vrachtwagens per dag van de band. Nu zijn dat er maar honderd.


Bron: omroepbrabant.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws