Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899
Juristen Arbeidsrecht Nederland Juristen Arbeidsrecht Nederland 0882050899 Vredehofstraat 13 3761HA Soest
Klantbeoordelingen: Beoordeling ster 1 Beoordeling ster 2 Beoordeling ster 3 Beoordeling ster 4 Beoordeling halve ster (9.4 / 10)
794 beoordelingen

Tientallen mensen boventallig op afdeling bedrijfsvoering IJsselmeerziekenhuizen

Het lijkt er niet te van komen: het gedwongen ontslaan van zorgpersoneel van de IJsselmeerziekenhuizen. De boventalligheid kan waarschijnlijk via natuurlijk verloop worden opgelost. Bij de medewerkers bedrijfsvoering is dat nog maar de vraag. Hier zijn straks tientallen mensen boventallig. Dat melden de vakbonden AbvaKabo en FNV in een nieuwsbrief.

Afgelopen week hebben ze overleg gehad met de MC Groep, de nieuwe eigenaar van de IJsselmeerziekenhuizen. De afdeling zorg telt nu 650 werkplekken (fte), door natuurlijk verloop gaan daar de komende maanden nog eens 80 af. Blijven 20 boventallige over. Ontslag is niet nodig, menen de bonden. Deze mensen kunnen via natuurlijk verloop afvloeien.
 
De MC Groep zou dit onderschrijven. Beide partijen zijn het ook eens over wat er gebeuren moet met de boventallige mensen van de bedrijfsvoering. Zij moeten worden begeleid naar een andere baan. Ook vinden de bonden en de MC Groep dat er een vrijwillige vertrekregeling moet komen, dit verkleint het probleem.


Bron: destentor.nl

Check uw vaststellingsovereenkomst

Hulp van jurist

Een mail aan onze arbeidsjuristen is vaak voldoende om een antwoord te krijgen op vragen die u heeft over sociaal plan of arbeidsrecht.

Klik hier en stel direct uw vraag!

 

Wat kunnen wij voor u doen?

arbeidsjuristen

outplacement nieuwe baan

financieel advies ontslag

 

Boventallig nieuws

Nieuws